Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en de functionaliteit te waarborgen. Lees meer Accepteren

Vier de zomer met Van Cranenbroek

Zomer betekent zon, warme temperaturen, gezellige zomeravonden maar natuurlijk ook verkoeling! Wij bij Van Cranenbroek hebben verschillende soorten zwembaden en opblaasbare jacuzzi’s voor alle leeftijden van de merken Bestway, Jilong - Avenli. Met ons assortiment hopen wij je zomer nog cooler te maken gevuld met leuke herinneringen met familie en vrienden.

Zwembadtypes

Ontdek de verschillende soorten zwembaden die er zijn en leer over de voordelen van elk type. Bij Van Cranenbroek verkopen wij 1-seizoens kleine opblaaszwembaden, fast set zwembaden, stalen frame zwembaden en stalen wand zwembaden.

 • 1-seizoens kleine opblaaszwembaden: vaak laaggeprijsd en snel op te zetten. Deze baden bestaan uit 1-laags pvc waarbij je alle randen opblaast met lucht en je pool staat. Iets minder sterk en duurzaam maar vaak zeer geschikt voor kleine kinderen.
 • Fast set zwembaden: dit is een klassieke pool die snel opgezet kan worden en waar je een heerlijke duik in kunt nemen omdat hij net wat dieper is. Je hoeft enkel de pool uit te vouwen, de opblaasbare rand op te blazen en te vullen met water. De pool komt dan zelf omhoog en in de juiste positie. Deze pool is vaak gemaakt van 2-laags pvc waardoor deze al wat weerbaarder is dan een normaal opblaaszwembad en komt in verschillende maten.
 • Stalen frame zwembaden: Deze pool is in meerdere maten en vormen te verkrijgen en is vaak gemaakt van 2- of 3-laags pvc wat de pool erg stevig en duurzaam maakt. Ook is deze uitgerust met een stalen frame wat weerbaarder is dan een opblaasrand om de pool overeind te houden. Het kost iets meer tijd om deze zwembaden op te zetten en soms ook om te vullen aangezien je tot 5,5m groot kunt kopen. Dit bad is bedoeld om jaren mee te gaan en brengt lang plezier voor jong en oud maar dient wel na het zwemseizoen weer opgeruimd te worden.
 • Stalen wand zwembaden: Dit is het ultieme zwembad voor de echte zwemliefhebbers. Dit bad is ultra stevig en niet gemaakt van pvc maar van staal. Daarom kan dit bad 1 keer opgebouwd worden en altijd blijven staan. Het installeren van een stalen wand zwembad kan relatief snel gebeuren want de voorgevormde stalen wanden kunnen gemakkelijk worden geassembleerd en vervolgens worden ingegraven of op een stevige basis worden geplaatst. Deze baden mogen maximaal 50% worden ingegraven en als deze in de winter blijven staan kan je het voor 2/3egevuld houden met een speciaal winterproduct om het water goed te houden.
 • Reinigen van luchtfilter

Zwembad-accessoires

Bij Van Cranenbroek vind je de leukste artikelen om een feestje te bouwen in je pool. We hebben de grappigste floats zoals unicorns en lama’s en we hebben de mooiste floats voor kinderen van bijvoorbeeld Frozen. Daarnaast hebben we ook heerlijke drijvende loungestoelen om optimaal te kunnen zonnen en relaxen drijvend op het wateroppervlak. Of zoek je zwembadspelletjes? We hebben zoal volleybal en waterpolo. Mocht het donker worden kun je zelfs je pool sfeervol verlichten met onze onderwaterverlichting. We bieden je alle tools voor een onvergetelijke zomer!


Garantie 2023

Bestway zwembaden & jacuzzi’s

Bestway is opgericht in 1994 in Shanghai en kwam in 1998 naar Europa. Bestway staat inmiddels wereldwijd bekend om haar uitgebreide selectie van bovengrondse zwembaden en opblaasbare spa's. Let op! De garantie van sommige Bestway artikelen verloopt wereldwijd via Bestway zelf. Doordat je rechtstreeks contact opneemt met de leverancier (Bestway) en wij (Van Cranenbroek) als tussenpersoon wegvallen, zal dit het proces ontzettend versnellen.

- Garantie op Bestway zwembaden Op alle Bestway zwembaden, pompen en filters geldt 2 jaar garantie. Kleine opblaaszwembaden zonder pomp, kinderbootjes en opblaasbaar (water) speelgoed vallen onder de 3% regeling en daarvoor kan je met de kassabon zo snel mogelijk teruggaan naar een van onze winkels bij directe defecten. In andere gevallen heb je tot 6 maanden garantie op defecten waarbij we spreken over fabrieksfouten en mag je ook bij vaststelling zo snel mogelijk met het product en de aankoopbon terugkomen naar onze winkel. Een liner valt alleen onder de garantie op het moment dat er sprake is van een fabricage fout (bijvoorbeeld een lek op de seal naad). Schade door verwijtbaar gedrag, scherpe voorwerpen, (knaag) dieren, verkeerd of geen gebruik van zwembad chemicaliën vallen niet onder de garantie.

- Garantie op Bestway spa’s De Lay-Z-Spa’s van Bestway hebben 180 dagen garantie op de liner en 2 jaar garantie op de pomp. Voor de correcte afhandeling van de garantie kun je kijken in je handleiding of contact opnemen met het service center van Bestway.

Let op: voor aftersales en garantie van Bestway artikelen neemt u zelf contact op met Bestway:
Remarque: Pour l'après-vente et la garantie des articles Bestway, veuillez contacter Bestway vous-même:
Achtung: Für Kundendienst und Garantie für Bestway-Artikel wenden Sie sich bitte selbst an Bestway:

Voor Nederland:
E-mail: service@bestwaycorp.nl
Tel: 0800-2378929
Voor België / Pour la Belgique:
E-mail: belgiumservice@bestwaycorp.be
Tel: 0800-20132
Für Deutschland:
E-mail: service@bestwaycorp.de
Tel: +49 (0) 4321 555 05 80

Bestway garantie aanvragen lopen niet via de Van Cranenbroek winkels.
Demander une garantie Bestway ne passe pas par les magasins Van Cranenbroek.
Das Anfordern einer Bestway-Garantie geht nicht über die Van Cranenbroek-Geschäfte.

Zie ook / Voir aussi / Siehe auch: www.bestway-service.com / www.bestwaycorp.com/warranty

Voor aftersales en garantie van andere merken kunt u zich met het artikel en de originele aankoopbon melden bij de technische dienst van uw dichtstbijzijnde Van Cranenbroek filiaal.
Pour le service après-vente et la garantie d'autres marques, vous pouvez vous adresser au service technique de votre agence Van Cranenbroek la plus proche. Apportez le reçu d'achat original.
Für Kundendienst und Garantie anderer Marken können Sie sich an den technischen Service der nächstgelegenen Van Cranenbroek-Niederlassung wenden. Bringen Sie den Original-Kaufbeleg mit.

Bewaar in alle gevallen uw kassabon goed! Dit is uw garantiebewijs.
Gardez votre reçu dans tous les cas! Ceci est votre preuve de garantie.
Bewahren Sie Ihre Quittung in jedem Fall auf! Dies ist Ihr Garantiedeck.

Jilong - Avenli zwembaden & jacuzzi’s

Jilong en Avenli zwembaden zijn sinds 2011 te koop in Nederland. De fabrikant Jleisure zelf bestaat al sinds 1994. De zwembadfabrikant komt uit Shangai en is gespecialiseerd in kleinere zwembaden, opblaasbare jacuzzi’s en accessoires. De zwembaden zijn nu te verkrijgen in meer dan 20 landen.

- Garantie op Jilong & Avenli zwembaden Op alle Jilong zwembaden, pompen en filters geldt 2 jaar garantie.

Kleine zwembaden zonder pomp, kinderbootjes en opblaasbaar (water) speelgoed vallen onder de 3% regeling en daarvoor kun je met de kassabon zo snel mogelijk teruggaan naar een van onze winkels.

Een liner heeft 6 maanden garantie en valt alleen onder garantie op het moment dat er sprake is van een fabricage fout (bijvoorbeeld een lek op de seal naad). Schade door verwijtbaar gedrag, scherpe voorwerpen, (knaag) dieren, verkeerd of geen gebruik van zwembad chemicaliën vallen niet onder de garantie.

- Garantie op Avenli opblaasbare jacuzzi’s De spa’s van Avenli hebben 180 dagen garantie op de liner en 2 jaar garantie op de pomp. Je kunt contact opnemen met de winkel of onze klantenservice en dan zal de Technische Dienst met aantonen van de kassabon de situatie en het defecte product bekijken en afhandelen.

Jilong & Avenli garantie aanvragen lopen wel via de Van Cranenbroek winkels.
Demander une garantie Jilong & Avenli passe par les magasins Van Cranenbroek.
Das Anfordern einer Jilong & Avenli -Garantie geht über die Van Cranenbroek-Geschäfte.

Voor aftersales en garantie kan je met het artikel en de originele aankoopbon melden bij de technische dienst van je dichtstbijzijnde Van Cranenbroek filiaal.
Pour le service après-vente et la garantie, vous pouvez vous adresser au service technique de votre agence Van Cranenbroek la plus proche. Apportez le reçu d'achat original.
Für Kundendienst und Garantie können Sie sich an den technischen Service der nächstgelegenen Van Cranenbroek-Niederlassung wenden. Bringen Sie den Original-Kaufbeleg mit.


Bewaar in alle gevallen je kassabon goed! Dit is je garantiebewijs.
Gardez votre reçu dans tous les cas! Ceci est votre preuve de garantie.
Bewahren Sie Ihre Quittung in jedem Fall auf! Dies ist Ihr Garantiedeck.

Zwembad opzetten

Alle Bestway zwembaden zijn gemakkelijk en snel op te zetten. Echter is de tijd voor het opzetten van een Bestway zwembad uiteraard afhankelijk van het type en de grootte van het zwembad dat je kiest.

Fast Set zwembad opzetten (pool met opblaasbare rand)

Stap 1: Zoek een mooie vlakke plek uit in de tuin en spreid eventueel een grondzeil uit.
Stap 2: Spreid de liner strak uit en zorg dat er geen rimpels meer op de bodem liggen. Sluit een (nog bij te bestellen) filterpomp aan.
Stap 3: Nu ben je klaar met het opzetten en kun je het Bestway zwembad gaan vullen met water. Vul het zwembad eerst met 1 of 2 centimeter water, net voldoende om de bodem onder water te zetten, en strijk vervolgens de liner nog eens goed glad.
Stap 4: Vul het zwembad verder tot aan de waterlijn. Nu is je Bestway zwembad klaar, dus zwemmen maar!

Stalen frame zwembad opzetten

Stap 1: Zoek een mooie vlakke plek uit in de tuin, spreid eventueel een grondzeil uit en leg de onderdelen van je Bestway zwembad klaar.
Stap 2: Begin met het opzetten van het frame in combinatie met de liner en sluit een (nog bij te bestellen) filterpomp aan.
Stap 3: Nu ben je klaar met het opzetten en kun je het Bestway zwembad gaan vullen met water. Vul het zwembad eerst met 1 of 2 centimeter water, net voldoende om de bodem onder water te zetten, en strijk vervolgens de liner goed glad.
Stap 4: Vul het zwembad verder tot aan de waterlijn. Nu is je Bestway zwembad klaar, dus zwemmen maar!

Zwembadonderhoud

Ontdek hoe je jouw zwembad in topconditie kunt houden. Van het behouden van de juiste waterbalans en pH-waarden tot het schoonmaken van het zwembadoppervlak. We delen hieronder handige tips om ervoor te zorgen dat jouw zwembad altijd klaar is voor een verfrissende duik. Daarnaast verkopen wij in de winkel talloze onderhoudstools van robot zwembadreinigers tot zwembadtesters en van skimmers tot afdekzeilen.

Opstartprocedure

1
Het zwembad schoonmaken De goede werking van de installatie controleren (filter, pomp,...).
De waterlijn schoonmaken. Het vuil uit het zwembad verwijderen.
2
Het filter reinigen Het waterniveau van het zwembad aanpassen. De kalkaanslag verwijderen uit de zandfilter.
3
Het water analyseren en behandelen Controleer de PH waarde met een WATERLAND zwembadtester of teststrips en pas de PH aan met PH PLUS of PH MINUS indien nodig. De PH waarde behoort tussen 7.2 en 7.6 te zijn. Voer een chloorshock uit met INTERLINE SHOCK 55 granulaat, 5 gram granulaat per 1000L water. Filter het water 24 uur na de shock voordat er in het bad gezwommen wordt.
4
Regelmatig onderhoud
 • Wekelijks de PH waarde testen en indien nodig aanpassen.
 • Chloor toevoegen:
  • Interline granulaat 3 gram / 1000L per dag, of
  • Interline tabletten, kijk voor de juiste frequentie op: https://interline-products.nl/doseerschema-s (afhankelijk van de grootte van het zwembad).
  • Wekelijks vlokmiddel toevoegen om zwevende vuildeeltjes tegen te gaan, 30ml / 1000L water.
  • Filter schoonmaken. Bij cartridgepompjes wekelijks cartridge vervangen en dagelijks reinigen. Bij zandfilterpompen tijdig backwash uitvoeren.
Chloor tabletten
Chloor granulaat

Problemen & Oplossingen

Afwijkingen Oorzaken & Remedies
Melkachtig of troebel water De pH is niet correct: De pH aanpassen naar een waarde tussen 7,2 en 7,6. Een shockbehandeling toepassen. Te laag chloorgehalte: Een shockbehandeling en flocculatie uitvoeren, meermaals spoelen, de filtratie laten werken gedurende 24 u. Overstabilisering: 30 – 50% van het zwembad leegmaken, vullen met leiding water en PH waarde op peil brengen (100 à 150 ppm: 1/3 van het zwembad leegmaken, > of = à 150 ppm: helft van het zwembad leegmaken). Niet gestabilliseerd chloor gebruiken. Chloordosering opvolgen zoals geadviseerd op https://interline-products.nl/doseerschema-s.
Groen water Algenvorming: Een chloor shockbehandeling uitvoeren, en het filter reinigen. Overstabilisering: Overstabilisering: 30 – 50% van het zwembad leegmaken, vullen met leiding water en PH waarde op peil brengen (100 à 150 ppm: 1/3 van het zwembad leegmaken, > of = à 150 ppm: helft van het zwembad leegmaken). Niet gestabiliseerd chloor gebruiken. Chloordosering opvolgen zoals geadviseerd op https://interline-products.nl/doseerschema-s. Er is Interhiva Anti-Alg verkrijgbaar om algvorming te vookomen en bestrijden.
Kalkaanslag De pH is niet correct: De pH aanpassen naar een waarde tussen 7,2 en 7,6.
Chloorgeur Oog - en huidirritaie Te veel chloor: 30 – 50% van het zwembad leegmaken, vullen met leiding water en PH waarde op peil brengen”. Chloordosering opvolgen zoals geadviseerd op https://interline-products.nl/doseerschema-s
Moeilijk te behouden chloor concentratie of onjuiste pH Te laag chloorgehalte en frequent gebruik van het zwembad: Chloorshock uitvoeren en de pH aan passen naar een waarde tussen 7,2 en 7,6.
Meld u aan voor onze nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van onze actuele aanbiedingen, koopzondagen, speciale acties en dergelijke.